Hoofddorp, the Netherlands,
18
juni
2020
|
07:00
Europe/Amsterdam

NSI sluit langjarige huurovereenkomst voor Bentinck Huis in Den Haag

NSI N.V. (Euronext: NSI / NL0012365084) - Regulatory news

Samenvatting

NSI N.V. is een langjarige huurovereenkomst overeengekomen met het Rijksvastgoedbedrijf voor het historische Bentinck Huis aan Lange Voorhout 7 in Den Haag. Het Rijksvastgoedbedrijf huurt het hele kantoorgebouw van ruim 6.000 m² vanaf 1 december 2020 voor een periode van tien jaar.

Na de aankoop in juli 2018 investeerde NSI in totaal circa 8 miljoen euro in het moderniseren en verduurzamen van het kantoor. Hiermee komt de totale investering in Bentinck Huis uit op circa 22 miljoen euro, met een rendement (yield on cost) van rond de 6,5%. NSI heeft met deze investering een uniek monument met lange historie weer tot leven gebracht voor Den Haag.

Bentinck Huis heeft na de herontwikkeling een volwaardige tweede entree, een ruim atrium waar men elkaar kan ontmoeten, een ruime opnieuw ingerichte binnentuin en volledig gerenoveerde kantoorvloeren. Daarnaast is bij de herontwikkeling vol ingezet op duurzaamheid, innovatie, intelligentie en gebruikscomfort.

Het nieuwe Bentinck Huis is voorzien van een warmte-koudeopslag, zonnepanelen en een sedumdak. Er zijn sensoren op alle kantoorvloeren geplaatst die temperatuur, CO2 en aanwezigheid meten en installaties per ruimte automatisch aansturen om optimale energiebesparing te realiseren en comfort te verhogen. Het gebruikscomfort is hoog door slim datagebruik te combineren met de mogelijkheid om het klimaat per ruimte aan te passen via een bedieningspaneel of app.

Nadorp Bedrijfsmakelaars heeft, in collegiale samenwerking met CBRE, NSI in deze transactie bijgestaan.

De herontwikkeling van het Bentinck Huis laat zien waar NSI voor staat: het creëren van gezonde en duurzame kantoren van de toekomst op centrale locaties door duurzaam én rendementsgericht te investeren. We verwachten een BREEAM-NL In-Use Excellent certificaat te behalen, wat uniek is voor een monument.
Annemarie de Leuw, Asset Manager bij NSI en eindverantwoordelijke voor het project