Amsterdam,
05
december
2021
|
21:16
Europe/Amsterdam

NSI versterkt cluster in Leiden Bio Science Park met aankoop van €21 miljoen

NSI N.V. (Euronext: NSI / NL0012365084) - Regulatory news

Samenvatting

NSI heeft in een off-market transactie het kantoorgebouw aan de Mendelweg 30 in het Leiden Bio Science Park aangekocht. Het gebouw, met een aankoopprijs van €21 miljoen, biedt een bruto aanvangsrendement van 6,3%. De totale oppervlakte is 6.234 m² met 140 parkeerplaatsen. Het gebouw heeft een energielabel A+ en is volledig verhuurd aan Airbus Defense and Space voor een resterende huurtermijn van meer dan drie jaar.

Leiden Bio Science Park is een van de grootste Life Science clusters in Europa en wordt verder ontwikkeld tot een multifunctionele innovatie hub. De goede bereikbaarheid en infrastructuur zijn de basis voor ambitieuze verdichtingsplannen. De verwachting is dat de vraag naar kantoor- en laboratoriumruimte in het gebied groter wordt dan het aanbod. De verwachte voorraad in de periode 2020 - 2025 groeit met circa 25%, te weinig om aan de extra behoefte van 35% te voldoen. In dezelfde periode groeit het aantal bedrijven naar verwachting namelijk van circa 350 naar 500.

Met deze transactie wordt de aanwezigheid van NSI in het gebied uitgebreid naar vijf aangrenzende gebouwen, die circa 7% van de totale portefeuille vertegenwoordigen.

Ahmed Ouahim, Head of Transactions bij NSI: ‘Life Sciences heeft zich in de afgelopen 18 maanden bewezen als een veerkrachtige vastgoedbeleggingscategorie. Daarnaast worden de lange termijn vooruitzichten versterkt door de aanhoudende groei op het gebied van innovatie en de wetenschap in deze sector. Naast dit aantrekkelijke fundament biedt de aankoop van Mendelweg 30 interessante mogelijkheden om in de toekomst waarde toe te voegen.’