Amsterdam,
17
maart
2022
|
07:00
Europe/Amsterdam

NSI sluit huurovereenkomst met Spaces voor Well House ontwikkeling in Amsterdam

Samenvatting

NSI N.V. en Spaces, onderdeel van IWG Group, hebben een 15-jarige huurovereenkomst getekend voor 3.800 m² in Well House. Met dit eerste huurcontract voor kantoorontwikkeling Well House is voor start bouw al ongeveer 20% van het gebouw voorverhuurd. Spaces zal de derde tot en met de zesde verdieping van het gebouw huren tegen een marktconforme Zuidas huur. 

Spaces huurt al langer de naastgelegen locaties Vivaldi I en II, tevens in eigendom van NSI. De keuze voor Well House past zowel bij de ambitie van Spaces om professionele en inspirerende werkomgevingen te bieden, als bij de toenemende vraag van bedrijven naar duurzame kantoorlocaties.

Well House wordt met een hoogte van 86 meter een van de hoogste houten kantoorgebouwen ter wereld en uniek op het gebied van duurzaamheid en well-being. Zo zal het gebouw van 22.000 m² Paris-proof zijn in zowel de bouw als in de exploitatie. De verwachting is dat Well House een BREEAM Outstanding en WELL Platinum certificaat behaalt. Het gebouw naar ontwerp van Dam & Partners Architecten wordt ontwikkeld aan het einde van de nog aan te leggen Maurice Ravellaan, in het verlengde van de Gustav Mahlerlaan. De intentie is om te starten met de bouw in de tweede helft van 2022, met een verwachte oplevering in de tweede helft van 2025. 

Annelou de Groot, Regional Director Partnership Growth bij IWG Group: “Wij merken dat de duurzaamheidsstrategie van onze klanten steeds vaker bepalend is voor hun locatiekeuze. Well House sluit met haar ambitie om Paris-proof te zijn hier volledig op aan. IWG zal niet alleen een Spaces openen in Well House, maar tevens namens NSI verantwoordelijk zijn voor het managen van de receptie, meeting rooms en het creëren van verbinding. Tot slot zijn wij bijzonder verheugd om de samenwerking met NSI nog verder te intensiveren.”

Bernd Stahli, CEO bij NSI: “Well House is het eerste grote kantoorontwikkelingsproject van NSI, met het hoogste ambitieniveau op het gebied van duurzaamheid en well-being. We zijn blij dat een premium merk als Spaces zich identificeert met deze aspecten, waarbij tevens het ontwikkelrisico voor NSI vroegtijdig gereduceerd wordt. Een gebouw als Well House verdient de beste services en faciliteiten en in Spaces hebben we de ideale partner gevonden om dit samen voor onze toekomstige huurders te gaan realiseren.”