16
december
2019
|
10:37
Europe/Amsterdam

NSI sluit huurovereenkomst met Invest-NL in kantoorgebouw Q-Port

Anne de Jong, CIO of NSI
“Wij zijn verheugd Invest-NL te mogen verwelkomen in Sloterdijk. De Amsterdamse markt is duidelijk on fire. Dit vertaalt zich in een sterke opname in onze portefeuille. We verwachten dat de leegstand in onze Amsterdamse kantoren aan het einde van 2019 onder de 2% zal zakken, ruim onder het marktgemiddelde van 4,5%.”
Anne de Jong, CIO of NSI
Samenvatting

NSI N.V. heeft een vijf-jarige huurovereenkomst gesloten met Invest-NL in kantoorgebouw Q-Port. Het kantoorgebouw ligt aan de Kingsfordweg 43-117 in Amsterdam Sloterdijk. Invest-NL neemt 1.550 m² op de derde verdieping in gebruik.

Invest-NL is opgericht door de overheid om (kansrijke) ondernemers te helpen bij het financieren van investeringen die Nederland duurzamer en innovatiever maken. Met bijna € 2 miljard aan kapitaal heeft Invest-NL de mogelijkheid zelf te investeren in risicovolle innovatieve projecten en/of bedrijven. Met de oprichting van Invest-NL volgt Nederland het voorbeeld van andere EU-landen die al een vergelijkbare investeringsinstelling hebben.

Belangrijke overwegingen voor Invest-NL bij de keuze voor Q-port waren de duurzaamheidsambities van NSI, het energielabel A en de goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer. De huurovereenkomst heeft een speciale Green Lease bijlage, waarin de doelstellingen op het gebied van duurzaamheid zijn vastgelegd.

Q-Port heeft een totale oppervlakte van ruim 12.700 m² en ligt op een zichtlocatie langs de A10. Het kantoor is goed bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer. Het pand in Amsterdam Sloterdijk is begin 2018 aangekocht door NSI. Het gebied verandert in hoog tempo van business district naar unieke stadswijk. NSI werkt in een gezamenlijke coalitie van (woning-)ontwikkelaars, ondernemers en de gemeente Amsterdam aan het verder vormgeven van deze locatie van de toekomst.

Invest-NL: “Met dit pand zit Invest-NL op een per openbaar vervoer goed bereikbare locatie, in de buurt van veel innovatieve ondernemers. We zijn erg blij dat NSI zich samen met ons inspant voor maximale duurzaamheid en circulariteit bij inrichting en verbouwing.”

Anne de Jong, CIO van NSI: “Wij zijn verheugd Invest-NL te mogen verwelkomen in Sloterdijk. De Amsterdamse markt is duidelijk on fire. Dit vertaalt zich in een sterke opname in onze portefeuille. We verwachten dat de leegstand in onze Amsterdamse kantoren aan het einde van 2019 onder de 2% zal zakken, ruim onder het marktgemiddelde van 4,5%.”

NSI werd bij deze transactie begeleid door NL Real Estate in collegiale samenwerking met CBRE en Cushman&Wakefield. Invest-NL werd geadviseerd door REDEPT.