Hoofddorp,
19
december
2019
|
07:00
Europe/Amsterdam

NSI rondt assetrotatie nagenoeg af, leegstand daalt tot onder 7,5%

NSI N.V. (Euronext: NSI / NL0012365084) - Regulatory news

NSI N.V. heeft opnieuw een succesvol jaar achter de rug met betrekking tot de assetrotatie en de verhuurstrategie. Aan het eind van 2019 heeft NSI 70 assets in 18 steden. Ongeveer 90% van de panden zijn nu kantoren in de zeven steden waar het bedrijf zich op richt.

NSI was een netto verkoper van panden in 2019 en creëerde € 100 miljoen aan capaciteit om haar ontwikkelingspijplijn te helpen financieren. Gedurende het jaar werden 28 objecten verkocht voor in totaal € 129 miljoen, gemiddeld 9% boven de boekwaarde. Deze verkopen bestaan uit 20 kleinere kantoren, zeven winkels en één industrieel gebouw. Als gevolg van deze verkopen heeft NSI nog eens 14 steden verlaten in 2019.

In de loop van het jaar kocht NSI twee kantoren in Amsterdam en Leiden voor een gezamenlijke prijs van € 29 miljoen. Een winkel in Leiderdorp, onderdeel van de transactie met Retail Estates in 2017, werd begin H2 2019 terug overgedragen aan NSI en vervolgens in december verkocht.

Als gevolg van de verkoop van objecten met een bovengemiddelde leegstand en sterke verhuurresultaten in het vierde kwartaal, zal de EPRA-leegstand op het einde van het jaar onder de 7,5% dalen voor de totale portefeuille. De leegstand in kantoren in Amsterdam ligt dan rond de 2%.

Anne de Jong, CIO of NSI
 “Na opnieuw een succesvol jaar hebben we het verkoopprogramma, gepresenteerd in februari 2017, nagenoeg afgerond. We verwachten nog twee kantoren en een winkelobject te verkopen in het eerste kwartaal van 2020. De focus zal volgend jaar nog meer komen te liggen op aankopen en het ontwikkelingsprogramma.”
Anne de Jong, CIO of NSI

NSI publiceert haar voorlopige jaarcijfers 2019 op dinsdag 28 januari voordat de beurs opent.

Over NSI N.V.

NSI N.V. (Euronext: NSI / NL0012365084) is een specialist in commercieel vastgoed en de enige beursgenoteerde vastgoed FBI gericht op Nederlandse kantoren op aantrekkelijke locaties met goede bereikbaarheid in steden met economische groei. Het NSI team richt zich op het maximaliseren van het resultaat voor aandeelhouders door proactief beheer van de portefeuille en een gedisciplineerde rotatie van objecten. De portefeuille, met een waarde van meer dan één miljard euro, is gefundeerd door een sterke balans met aanzienlijke capaciteit om te investeren in zowel interne als externe groei. Door te investeren in aantrekkelijke ruimtes en een hoog service niveau voor haar klanten kan NSI een duurzame, groeiende omzet genereren ter ondersteuning van een aantrekkelijk dividend.Kijk voor meer informatie op onze website: www.nsi.nl.