Hoofddorp, the Netherlands,
06
januari
2020
|
07:00
Europe/Amsterdam

NSI en ING tekenen samenwerkings- en huurovereenkomst voor Laanderpoort

NSI N.V. (Euronext: NSI / NL0012365084) - Regulatory news

Samenvatting

NSI en ING hebben een samenwerkingsovereenkomst en een voorlopige huurovereenkomst getekend voor een nieuwe ontwikkeling van 35.000 m² in Amsterdam-Zuidoost. NSI en ING gaan samenwerken om een ​​nieuw iconisch gebouw toe te voegen aan het innovatiedistrict ‘Cumulus Park’ (www.cumuluspark.com), een onderdeel van een steeds levendiger deelgebied in Amsterdam.

ING huurt ongeveer 31.000 m² voor een periode van vijftien jaar en NSI opent een nieuwe vestiging van het eigen flexibele kantorenconcept HNK in de overige 4.000 m². HNK biedt ruimte aan (fintech) start- en scale-ups, die zich in de buurt van ING willen huisvesten.

De huurovereenkomst met ING is onder voorbehoud van een bouwvergunning, de erfpachtovereenkomst met de gemeente Amsterdam en andere voorwaarden die zijn overeengekomen tussen NSI en ING. De bouwstart is gepland in Q1 2022 en de investeringsuitgaven (exclusief grond) zullen naar verwachting € 120 miljoen bedragen.

Anne de Jong, CIO of NSI
Dit is een belangrijke stap in een nieuwe en spannende fase voor NSI. We zijn trots om dit project samen met ING te realiseren. ING en NSI delen de passie om een modern en toekomstbestendig kantoor te creëren en de gedateerde 13.000 m² kantoorruimte, die NSI in 2017 heeft aangekocht, te vervangen.
Anne de Jong, CIO of NSI
Over NSI

NSI N.V. (Euronext: NSI / NL0012365084)

is een specialist in commercieel vastgoed en de enige beursgenoteerde vastgoed FBI gericht op Nederland. Het NSI team richt zich op het maximaliseren van het resultaat voor aandeelhouders door proactief beheer van de portefeuille en een gedisciplineerde rotatie van objecten. Per eind juni 2019 was de portefeuille getaxeerd op €1,3 miljard.

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website: www.nsi.nl

 

Over ING

Voor meer informatie over ING, bezoek: www.ing.com

 

Over het innovation district Cumulus Park:

Originally initiated by ING, the district is a joint effort of the Municipality of Amsterdam, the Amsterdam University of Applied Sciences (AUAS), the Amsterdam Community College (ROC van Amsterdam) and ING. It’s a place where new generations of students, (mid)corporates, innovators, researchers, local entrepreneurs and residents inspire each other and work together to turn new ideas into tangible solutions, products and services.

https://www.cumuluspark.com/