Hoofddorp,
15
oktober
2021
|
12:01
Europe/Amsterdam

NSI behoudt vijf sterren-rating in 2021 GRESB Real Estate Assessment

Samenvatting

NSI N.V. heeft voor het tweede jaar op rij vijf sterren heeft behaald in de jaarlijkse GRESB Real Estate Assessment. Dit is de hoogst mogelijke GRESB rating. NSI behaalde dit jaar een score van 92 punten (van de 100), de beste score tot nu toe. GRESB is een onafhankelijke en toonaangevende organisatie en onderzoekt wereldwijd de ESG-factoren van vastgoed en infrastructuur.

De score van NSI steekt gunstig af bij het peer-gemiddelde van 78 punten en de gemiddelde score van 72 punten voor de bredere beursgenoteerde vastgoedsector. De aanzienlijke verbetering ten opzichte van de aanvankelijke score in 2018 (49 punten) weerspiegelt de stappen die NSI heeft gezet en de constante toewijding aan duurzaamheid, verantwoord leiderschap en welzijn.

In de duurzaamheidsstrategie van NSI staan Future-proof Buildings, Energy & Carbon en Health & Wellbeing centraal. Het is de ambitie om de organisatie koolstofarm te maken om in 2035 Paris Proof te zijn. NSI wil adaptieve gebouwen in bezit hebben en ontwikkelen die bestand zijn tegen klimaat- en demografische veranderingen, terwijl er prioriteit gegeven wordt aan de gezondheid en het welzijn van huurders.

Bernd Stahli CEO van NSI: “Hoewel ESG al geruime tijd een integraal onderdeel is van de activiteiten van NSI, hebben de cruciale uitdagingen die voor ons liggen met betrekking tot klimaatverandering, duurzaamheid en welzijn het belang ervan alleen maar verder versterkt. De vastgoedsector speelt een belangrijke rol in het bereiken van klimaatdoelen en we zijn ervan overtuigd dat het essentieel is om onze portefeuille en organisatie zo kwalitatief hoogwaardig mogelijk te maken met zo min mogelijk negatieve impact op het milieu. We blijven ons inzetten om verder te investeren in duurzaamheidstechnologie en initiatieven om onze verantwoordelijkheid te nemen.