Hoofddorp, the Netherlands,
01
december
2020
|
07:00
Europe/Amsterdam

Kantoorgebouw ONE20 volledig verhuurd; totale leegstand NSI daalt tot onder 7,5%

Samenvatting

NSI N.V. heeft nieuwe huurovereenkomsten gesloten met Scalehub en ENRGY/Arbobutler voor kantoorgebouw ONE20 in Amsterdam Sloterdijk. Hiermee is het 9.743 m² grote kantoorgebouw aan de Telesportboulevard 126 per 1 december 2020 volledig verhuurd.

Scalehub breidt wegens succes haar huidige kantoorruimte uit met 950 m² op de eerste verdieping. Het bedrijf huurt nu al kantoorruimte op de tweede verdieping. ENRGY/Arbobutler huurt voor 10,5 jaar ruim 1.530 m² op de derde verdieping.

NSI heeft het gebouw in maart 2020 gekocht om haar positie in Amsterdam Sloterdijk verder uit te breiden. Het gebouw had toen een bezettingsgraad van 69%. Dat betekent dat NSI het gebouw binnen negen maanden volledig heeft verhuurd. NSI heeft direct na aankoop alle leegstaande kantoorruimtes gerenoveerd en een koffiebar en receptiedienst via de Huismeesters toegevoegd op de begane grond. Het gebouw is nu verhuurd aan vijf huurders. De WAULT stijgt door de nieuwe huurtransacties van 4,0 jaar in maart naar 6,5 jaar in december. De yield on cost is verbeterd van 3,5% bij aankoop naar 5,6% per 1 december 2020.

Potentiële leegstand einde van het jaar

Door de huurtransacties in ONE20 en andere nieuwe huurtransacties daalt de leegstand van de totale NSI portefeuille aan het einde van het jaar tot onder de 7,5%. De bezettingsgraad zal naar verwachting een organische groei laten zien van boven de 0.3%. Dit is een zeer sterk resultaat tijdens deze coronaperiode en getuigt van de kracht van onze portefeuille en het team. NSI publiceert haar voorlopige jaarcijfers 2020 op dinsdag 26 januari 2021 voordat de beurs opent.

NSI werd bij de transactie met ENRGY/Arbobutler geadviseerd door Savills in collegiale samenwerking met TREC. ENRGY/Arbobutler werd begeleid door Van Dijk en Ten Cate.