Na deze ongekende periode kijken wij er enorm naar uit om u weer op kantoor te ontvangen. De afgelopen tijd hebben we alle stappen onderzocht die we kunnen nemen om onze kantoren zo veilig en gezond mogelijk te houden. Nu zijn we bezig met een snelle implementatie van diverse maatregelen in de algemene en gemeenschappelijke ruimtes. In deze FAQ beantwoorden we veelvoorkomende vragen over de anderhalve meter maatregelen in onze kantoren. Heeft u vragen die hier niet tussenstaan? Mail dan naar info@nsi.nl

Welke 1,5 meter maatregelen neemt NSI?

Onze kantoren worden vaker schoongemaakt, er zijn op meerdere plekken desinfectiemiddelen beschikbaar en we blijven intensief in contact met onze cateringpartners over de additionele maatregelen die zij nemen.

Het nieuwe anderhalve meter kantoor

 • In gebouwen met centrale voorzieningen richten wij de ruimtes opnieuw in op basis van de anderhalve meter norm.
 • Per gebouw is een route-plan vastgesteld waarmee iedereen op een veilige en logische manier door het gebouw wordt geleid. Dit doen we met behulp van stickers op de vloer.
 • Op plaatsen waar mensen samenkomen, zoals pantry’s, worden ‘safe zone’ stickers geplaatst die de anderhalve meter afstand duidelijk maken.
 • Op de schermen en informatieborden tonen wij de nieuwe regels die gelden in het gebouw.
 • We plaatsen banners met de nieuwe regels en QR codes die verwijzen naar online communicatie over onze maatregelen.
 • Meeting rooms worden voorzien van informatie over de looproute, de vereiste opstellingen en wijze van gebruik.

Hygiënemaatregelen

Wij intensiveren de schoonmaak en desinfectie op basis van de richtlijnen van het RIVM.

 • In elk multi-tenant gebouw plaatsen we een touchless desinfectiezuil bij de hoofdentree.
 • Bij alle centrale recepties worden plexiglas schermen (kuchschermen) geplaatst.
 • Bij elk touchpoint, zoals bij de liften, toiletten en trappen, zullen zoveel mogelijk (gemonteerde) desinfectiemiddelen en (wegwerp-)schoonmaakdoekjes worden geplaatst.
 • Sanitair, deurklinken, trapleuningen, licht- en liftschakelaars, kranen, balies en koffieapparaten worden intensief schoongemaakt.
 • Onze luchtbehandelingssystemen worden jaarlijks voorzien van nieuwe filters en staan zo ingesteld dat er zoveel mogelijk met verse buitenlucht wordt geventileerd.

Hoe kan ik mijn eigen werkomgeving aanpassen aan de 1,5 meter richtlijnen? 

Om ook uw eigen werkomgeving aan te laten sluiten bij de nieuwe richtlijnen van de overheid, wordt er van u verwacht dat u verschillende maatregelen zult treffen. Hier willen wij u graag bij helpen. Om dit voor u zo makkelijk mogelijk te maken, hebben we een overzicht samengesteld met producten en diensten van onze partners. Zo kunt u zelf een optimale mix aan maatregelen kiezen en een veilige en gezonde werkomgeving creëren. Uiteraard doen wij dit zonder winstoogmerk. Bent u benieuwd? Mail dan naar service@nsi.nl.

Kan ik gebruik maken van de vergaderruimtes? 

De vergaderzalen worden zo ingericht dat er anderhalve meter afstand gehouden kan worden. Dit kan leiden tot minder capaciteit. In de vergaderzalen worden desinfectiemiddel, desinfectie wipes en placemats geplaatst. In elke ruimte wordt informatie verstrekt over de looproute, het gebruik en welke losse elementen schoongemaakt kunnen worden. Er worden geen pennen en notitieblokjes meer geplaatst en na elke vergadering wordt de ruimte schoongemaakt. De vergaderruimten en flexwerkplekken zijn tot 1 juli alleen door onze huurders te reserveren.

Wat kan ik zelf doen om besmetting met het coronavirus te voorkomen? 

Het is uw verantwoordelijkheid om de standaardmaatregelen van het RIVM te volgen. Denk hierbij aan:

 • Was regelmatig uw handen
 • Blijf op anderhalve meter afstand van andere mensen
 • Geef andere mensen geen hand meer
 • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes

Wat moet ik doen als iemand in mijn organisatie besmet raakt met het coronavirus? 

Als iemand binnen uw organisatie besmet raakt met het coronavirus vragen wij u dit bij ons te melden door een e-mail te sturen naar jeroen.solleveld@nsi.nl. Dan kunnen wij andere huurders informeren en nauw overleg voeren met de instanties.